KUIN RAIVOHÄRKÄPAPUPIHVIT

Temperamenttiset kasvispihvit valmistetaan samalla tekniikalla kuin hyvät jauhelihapihvitkin. Ne saavat ruskean pinnan pannulla ja viimeistelyn uunissa. Kunnon pihvin tunnistaa hyvästä suutuntumasta, rapeasta pinnasta ja mehevästä sisällöstä eikä kasvispihvi ole poikkeus. Paahdettu paprika tuo mukaan sopivasti härkäpäisyyttä.

Raivohärkäpapupihvit

Nämä tarvitaan

  • 3dl härkäpapurouhetta (suomalainen Verso)
  • 1 iso salottisipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 iso palsternakka
  • 1 iso porkkana
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 peruna
  • 1-2 paahdettua, kuoretonta paprikaa (säilyke lasipurkissa, löytyy marketeista)
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl ksantaania sitkoa lisäämään
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1,5 tl merisuolaa ja muutama kierros mustapippuria

+ paistamiseen reilusti rypsiöljyä tai vegaanista margariinia

Näin se käy

Raasta peruna, porkkana ja palsternakka karkeaksi raasteeksi. Pilko paahdettu paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota pieniksi hakatut sipuli ja valkosipulit tilkassa öljyä, lisää korianterinsiemenet ja savupaprika mukaan hetkeksi pannulle. Varo polttamasta niitä. Yhdistä kaikki ainekset isossa kulhossa pihvitaikinaksi, Verso-härkäpapurouhetta ei tarvitse turvottaa. Lisää suola ja mustapippuri. Ksantaani ei ole välttämätön, mutta tuo lisää sitkoa taikinaan ja korvaa kananmunan. Survo seosta satunnaisesti sauvasekoittimella, mutta jätä taikinaan sattumia. Pyöritä taikinasta palloja ja paina pallot nyrkillä pihveiksi. Ruskista pihvien pinta kunnolla paistinpannulla reilussa määrässä öljyä ja kypsennä lopuksi uunipellillä 200-225 asteessa noin 15-20 minuuttia uunin keskitasolla.

Leave a Reply