VÄÄRENNETTY PALAK PANEER

Eräänä äkkivääränä iltana tulimme kotiin hirveän nälkäisinä. Onneksi on pakastin. Sieltä löytyi pussillinen herneitä ja kaksi pussia pinaattia.

Näitä tarvitaan

  • 400 gr tofua (Tofumoon on koostumukseltaan kotimaisista paras)
  • 200 gr pakasteherneitä
  • 500 gr huuhdeltua tuoretta pinaattia tai 300 gr pakastepinaattia
  • 250 gr kaurakermaa
  • 1 pieni sipuli kuutioituna
  • 5 kynttä hyvää, tuoretta valkosipulia
  • 5 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 keskikokoinen punainen chili pieneksi pilkottuna
  • 2 tl garam masalaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 tl korianterin siemeniä
  • 1 tl juustokuminan siemeniä (suomalaistakin kuminaa voi kokeilla, eri makuinen, mutta ei välttämättä huono)

+ suolaa, mustapippuria & paistamiseen rypsiöljyä tai mietoa oliiviöljyä

Näin se käy

Taputtele tofu hyvin kuivaksi talouspaperin avulla ja kuutio se. Hienonna siemenet ja kuivat mausteet huhmareessa. Ah, mikä tuoksu! Tiristä öljytilkassa reilun kokoisella pannulla sipuli, chili, valkosipulit, inkivääri ja mausteet, noin viitisen minuuttia. Lisää tofu ja ruskista sekin. Maltillinen lämpö riittää etteivät siemenet ala poksahdella popcornien lailla ilmaan. Lisää kaurakerma ja pinaatti (tuore pinaatti on tyylikkäämpää, mutta minkäs teet, jos sitä ei ole) ja hauduta viitisentoista minuuttia. Lisää pakasteherneet ja kuumenna. Kirkkaan vihreät herneet näyttävät joukossa paremmalta, siksi ne lisätään vasta lopuksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leave a Reply