JUGURTTIA & INKIVÄÄRIÄ & PORKKANAA & APPELSIINIA

Meistä monet ostavat kaupasta valmiiksi maustettua jugurttia. Se ei ole kovin suuri synti, mutta kasviksia valmiisssa jugurtteissa ei ole nimeksikään, sokeria sitäkin reippaammin. Jännittävämpää on kokeilla uusia sekoituksia itse. Luomuporkkanat ovat usein makeampia kuin ei-luomut, tiedä sitten miksi näin.

Nämä tarvitaan

  • 200gr valitsemaasi maustamatonta jugurttia (soija/kaura/paksu turkkilainen)
  • pikkusormen pään kokoinen pala inkivääriä
  • 1 pieni luomuporkkana
  • 1 pieni appelsiini

Näin se käy

Raasta inkivääri hienoksi raasteeksi, luomuporkkana vähän karkeammaksi ja pilko appelsiini keittiösaksilla palasiksi. Sekoita jugurttiin. Appelsiini antaa aivan tarpeeksi makeutta, tosin asun ja elän kumppanin kanssa, joka on valittanut toistuvasti jugurttivalmistajille, kun jugurteista on yleisön pyynnöstä vähennetty sokeria.

Leave a Reply