GRUUSIALAISEN ISOISÄN FALAFEL-PYÖRYKÄT ADŽIKA-KASTIKKEESSA

Jos sinulla ei ole gruusialaista isoisää, voit keksiä hänet. Omalla gruusialaisella isoisälläni olisi muhkeat, punaruskeat viikset ja hänen syödessään tomaattipohjaisia ruokia, viiksiin tarttuisi niiden väriä vahvistavia ja niitä tuuheuttavia ainesosia. Minun gruusialainen isoisäni osaisi tanssia kansantansseja etu- ja takaperin, lausua tunteikkaasti runoja ja hänen erityistaitoihinsa kuuluisi sekä villihevosten piirtäminen että niiden selässä parta hulmuten ratsastaminen. Hän sanoisi minulle aina: you go girl, oli tahtoni mikä tahansa, sillä hän olisi opiskellut englantia vinyylilevyiltä aina ennen päivänokosia. Aivan kuten oikea isoisänikin <3.

Näitä tarvitaan

  • Pussillinen pakastefalafelpyöryköitä
  • Iso purkki (mietoa) adžika-kastiketta (varoituksen sana: adžika-kastikkeita on myynnissä tulisia ja vähemmän tulisia. Tähän reseptiin käytetty soosi on hankittu Virosta ja se oli mietoa. Huhupuheiden mukaan georgialaiset käyttävät kastikkeeseensa vain paprikaa, nykyään siihen lisätään usein myös tomaattia. Purkin kyljestä löytynevät ohjeet, sopiiko kyseinen kastike mausteeksi vai voiko sitä kukaties jopa käyttää sellaisenaan. Tällainen venäläinen adžika löytyy ainakin Foodie-kauppakassista. Mikäli soosi on tulista, fiktiivinen isoisäni todennäköisesti käyttäisi ruokaansa 400 grammaa paseerattia tomaattia ja lusikoisi sen joukkoon pari kolme ruokalusikallista tymäkämpää adžikaa ja olisi tyytyväinen.)

Näin se käy

Lämmitä korkeareunaisessa paistinpannussa adžika-kastike ja lisää siihen jäiset falafelpyörykät. Sekoittele kymmenisen minuuttia maltillisella lämmöllä. Lisää tilkka vettä, jos isoisän perintö tuntuu liian tymäkältä. Tarjoile soosi spagetin päällä kauniina pakkaspäivänä. Ripottele päälle ravintohiivaa, jos olet 100% vegaani.

Leave a Reply