PAKSU KREIKKALAINEN JA MAKEA MINTTUPESTO

Makea minttupesto oli aikoinaan kruunuhakalaisen ravintola Qulman erikoisuus. Kun maistoin sitä ensimmäistä kertaa, olin pudota tuolilta. Rouhean peston makeus ja sileän jugurtin happamuus oli jumalainen yhdistelmä. Kotona piti ryhtyä sävellystyöhön ja yritettävä samaa.

Jugurtin ja mintun liitto lupaa nauttijalleen, jos ei nyt ihan kuolemattomuutta, niin ainakin hyvin pitkää ikää.

Käytä vahvaa, tummanvihreää minttu ja miedon makuista öljyä. 

 

Näitä tarvitaan

  • pieni pussillinen 80-100 gr mantelirouhetta
  • 3 ruukullista vahvaa, tummanvihreää minttua
  • 1 dl ruskeaa ruokosokeria
  • 1 dl rypsiöljyä

+ paksua, kreikkalaista jugurttia tai kasvipohjaista jugurttia/rahkaa. Paksun koostumus toimii ehkä makean peston kanss.a

Päälle: saksanpähkinärouhetta

Näin se käy

Saksi mintunlehdet isossa kulhossa pieneksi keittiösaksilla. Lorauta sekaan öljy, mantelirouhe ja ruokosokeri. Sorauta seos sauvasekoittimella tahnaksi, mutta jätä tahna rouheaksi. Tarjoa aamiaisella kreikkalaisen jugurtin tai pehmeän rahkan päällä. Koska pesto on hyvää ja vahvaa, teelusikallinen tai kaksi riittää yhteen annokseen.

Leave a Reply